News: SPIN OFF 2011 @SpinOffNu: 10th ANNIVERSARY #tha5blog Finals: 1 Oktober 2011!


SPIN OFF 2011:
10th ANNIVERSARY

Let’s get ready to rumble!! De tiende editie van de Spin Off dance-battles is al weer in volle gang met voorrondes door het hele land. Bboys en standup-dancers uit heel Nederland vechten om een plek in de Spin Off finale op 1 oktober in de Amsterdamse Melkweg.

Behalve battles zijn er workshops, showcases, live muziek en de beste DJs. Verder is er de nieuwste show van de Franse breakdance sensatie de Vagabond Crew en live grooves van Soul Sonic Xpression. DJ’s Cutnice en Lu-chi’sz staan weer garant voor de hardste battle beats, bijgestaan door MC T-Bone. Geen zin om te wachten? Op 27 augustus is Spin Off tijdens de Uitmarkt te zien in Paradiso met o.a. showcases van standup talent Henry O’Tawiah! En er is meer! Voor de internationale battle-cats organiseert Zulu Nation en Spin Off op 17 september in Brussel de Battle of the Year Benelux met als eregast old school legende DJ Afrika Bambaataa aka ’the master of records’!

VOORRONDES / FINALE

In september vinden er vier voorronden plaats in Hengelo, Den Haag, Almere en Eindhoven. Je kan deelnemen in de volgende categorien:

Breakdance battles: 3vs3, duobattles(t/m 14 jaar) en crewbattles
Stand Up battles: All Styles solo battles

Nieuw dit jaar is de all style solo battle:
Versatile with the style! Bij deze battle zijn alle (!) staande stijlen toegestaan, van old school top rock tot new style hip hop! Naast techniek en flavour beoordeelt de jury de relatie met de muziek. De muzikaliteit en veelzijdigheid van de dansers wordt getest met een muzikale grabbelton waaruit elke muziekstijl, van soul tot hip hop tot house, tevoorschijn kan komen!

De winnaars van de 3vs3, Crew en Stand-up All Style Solo battles (op de finale op 1 oktober in de Melkweg Amsterdam) winnen een reis en verblijf naar New York om daar op internationaal niveau te battlen op het mega hip hop event Evolution 6.

Op 1 oktober 2011 vindt de allerlaatste voorronde en finale plaats in de Melkweg in Amsterdam. Geen dansersbenen? No worries, er is de hele middag en avond genoeg spectaculairs te zien en te horen! Behalve battles zijn er showcases, workshops, lectures, VJ’s en natuurlijk de beste DJ’s. De Nederlandse breakers behoren inmiddels tot de wereldtop, dus dat belooft wat voor deze editie.

SPIN OFF AGENDA

16 September
Metropool Hengelo

18 September
PIP/Bink 36

24 September
Corrosia Almere

25 September
Dynamo Eindhoven

1 OKTOBER: SPINOFF FINALS
Rabozaal Melkweg en Sugarfactory Amsterdam

Start kaartverkoop: 20 augustus.

Ticketservice.nl

http://www.ticketservice.nl

SpinOff website

http://www.spin-off.nu

SpinOff hyves

http://www.spin-off.hyves.nl

SPIN OFF UITMARKT-JAM


Kom zaterdagavond 27 Augustus naar Paradiso!

19.30 uur: Demo battle & Soul train met: Soul Sonic Xpression, MC T-Bone, Rock Division & Militia.
20.30 uur: Showcases van o.a.:

Henry O Tawiah – Unisex
Henry O’Tawiah is een van de opvallendste talenten van de nieuwe generatie hip hop dansers en choreografen. Met zijn originaliteit en flavour werd hij twee keer winnaar ’experimental hip hop’ bij Juste Debout, de belangrijkste underground battle voor standup dancers! Henry aka Mr Flavour werkte samen met hip hop legendes als Storm, Salah, Poppin Pete en Don Campbell. In Henry’s nieuwste solo Unisex passeren op abstracte en humoristische wijze popping, housedance, whacking en bboying de revue!

Soul Sonic Xpression & Rock Division
Spin Offs huisband Soul Sonic Xpression brengt beats en grooves van nu, geïnspireerd door funk en soul van toen! Drummer en old school breaker Benny Semil, muzikaal brein en toetsenist Ben Steendam, percussionist Ricardo Semil en bassiste Nicolette de Vries brengen tijdens de battles weer hun dansbare mix van funk, breakbeats en rare grooves.

Deze Spin Off worden ze ondersteund door de b boys van Rock Division.

Dutch Soul Supply
Dutch Soul Supply is de nieuwste funk style sensatie van Nederland! Choreograaf en danser Henry O’Tawiah bracht de talentvolste lockers van Nederland bij elkaar. Henry, Seun, Roche en Patrick sleepten solo al menig hoofdprijs in de wacht op internationale jams als Spin Off, Juste Debout en Funkin Stylez. Vanavond bundelen zij hun krachten voor hun nieuwste show vol strakke moves, stijl en humor! DJ Markit hypt de boys op met zijn funky beats. Keep the soul alive!

BATTLE OF THE YEAR: BENELUX

Op 17 september organiseert Spin Off ism Zulu Nation Belgie en Nederland de Battle of the Year Benelux in Brussel. De winnaars kwalificeren zich voor de finale van de grootse en oudste internationale bboybattle: The Battle of the Year! De finale met 12.000 bezoekers uit de hele wereld vindt plaats in november in het Zuid-Franse Montpellier. Op het programma staan battles, showcases, een fotoexpo van Joe Conzo (Born in the Bronx) en een afterparty met Zulu Nation oprichter en hip hop pionier DJ Afrika Bambaataa! De jury bestaat uit top bboys als Lilou (Fr), Swift Rock (Dld), Lil John (USA) en Ronnie (USA). Voor aanmeldingen mail je naar philone[@]scarlet.be.


Check de flyer of bekijk alle informatie op the ZuluNation website.

JUNGLE BREAKS

Jungle Breaks 17 september
Voor wie Brussel te ver is organiseert Amsterdam of Movement op 17 september Jungle Breaks. Er wordt gebattled om de titels van ’Kid of the Jungle’ en Three Kings of the Jungle. Verder zijn er workshops, een exhibition battle van Breakkidz en livemuziek van Carlos Rocha & Friends. De jam wordt gehost door MC’s Jazzy Ivy en Kid Rude in het Compagnie Theater in Amsterdam.

Inschrijving kan via forum of mail: Amsterdam Of Movement

Check de website voor meer info, footage en het laatste Spin Off nieuws!

Peace!
THE SPIN OFF CREW

POSTADRES
Weteringschans 6-8
1017 SG Amsterdam
t.a.v. Spin Off

ONLINE
Spin Off website
Hyves
Facebook

trix@spin-off.nu

CREDITS
Spin Off wordt mede mogelijk gemaakt door DMO Amsterdam.
Tekst: Pascal Busch
Design by Pi-Air.com.

Advertisements