Tag Yourself&Share! To Tha FB Image Events: HouseDanceForever x Juste-Debout [NL] 4&5th Feb. 2012 Paradiso/Amsterdam Gettting Closer And Closer!!


TAG YOURSELF TO THA FB IMAGE

SHARE & SPREAD THA WORD/WORLD!

See Direct/Link Here Below Thank You!!

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=139471912830044&set=a.104704926306743.9106.100003017074049&type=1&theater&notif_t=like

House Dance Forever & Juste Debout Paradiso, zaterdag 4 februari,zondag 5 februari.

Het eerste weekend van februari staat Paradiso in het teken van twee urban dans battles die hun weerga nauwelijks kennen. House Dance Forever en Juste Debout zijn beide een begrip onder dansers. Twee internationale urban dansevenementen waarvan iedereen weet dat je naam gemaakt
is wanneer je als beste uit de strijd komt. Nog veel belangrijker dan winnen is deelnemen. De battles maken je tot een betere danser, ook dat weet iedereen. Het niveau van de dansers in Nederland krijgt zachtjes aan vleugels. Dat is allemaal te zien tijdens deze twee dansevenementen waarin danser en underground danscultuur, centraal staan.

House Dance Forever vond al twee keer eerder onder Siberische omstandigheden in de hoofdstad plaats. Terwijl buiten de sneeuw de stad geselde, een groot deel van Nederland thuis bleef en de kachel hoger zette, werd de moeder aller Forever battles bezocht door honderden dansers uit het
buitenland. Zoals de vier jongens die per auto uit Moskou kwamen, of de grote groepen Duitse en Franse dansers die de spoorwegen bij min twintig trotseerden. Het klinkt allemaal legendarisch, en dat is het ook. House Dance Forever is niets minder dan een battle waar de besten aan deel willen
nemen, reputaties gevestigd, mythes en legendes geboren worden. Niemand, zo lijkt, ontsnapt aan de echo van Forever. De winnaars die zich onsterfelijk maken niet, maar ook het publiek niet. Zoals blijkt uit de mini documentaire die op http://www.summerdanceforever.com te zien en waarin Erina uit Rusland
vertelt dat zij sinds haar eerste bezoek aan House Dance Forever in Paradiso, simpelweg weet dat zij elke volgende internationale battle bezoeken moet.

Wie House Dance Forever dit jaar op zijn of haar naam wil schrijven zal uiteindelijk langs de drie judges moeten geraken. Want dat onderscheidt Forever van alle andere battles die wereldwijd worden uitgevochten. Daar waar tijdens andere evenementen de jury comfortabel achter een tafel haar oordeel velt, bestaat die scheidslijn tijdens Forever niet. In de laatste rondes dansen finalisten tegen juryleden. Wie sterk genoeg is weet wie de betere danser is. Dat is niet altijd het jurylid. Het levert momenten op die door velen voor altijd in het geheugen worden gegrift. Bovenal zorgt het voor een ongekend hoog niveau, een battle waarin alleen het beste boven komt drijven. De winnaar valt eeuwige roem en prijzengeld ten deel (500 euro).

ok dit jaar grote internationale namen in de jury van House Dance Forever: LaNaija, Mawu (NewYork), Ejoe Wilson, Elite Force (New York) en Mamson, Wanted (Frankrijk).
Op donderdag 2 februari geven zij workshops House Dance in Eszteca’s dance studio vanaf 17.00.
Zondag 5 februari is het de beurt aan Juste Debout, een internationale danscompetitie met voorrondes in zes wereldsteden en een grote finale in Parijs voor een publiek van 22.000 liefhebbers.
Juste Debout betekent in het Frans ‘gewoon staan’ en ontstond in 2001 vanuit de behoefte ‘staande’ urban dansvormen als popping, locking, house dance en hiphop new style een eigen competitie te geven. Tien jaar later is Juste Debout uitgegroeid tot het grootste dansevenement ter wereld.
Juste Debout kent competities in zes categorieën popping, locking, house, hiphop new style, top rock en de nieuwe categorie experimental. Recentelijk werd deze discipline toegevoegd om ruimte te bieden aan nieuwe invloeden en de horizon van ‘top’ stijlen te verbreden. De winnaars van de Juste Debout voorronde in Amsterdam stomen door naar de finale die 11 maart 2012 in Bercy Parijs wordt gehouden.
Verwacht in Amsterdam dan ook dansers van over de hele wereld die zich in Nederland willen plaatsen voor de eindstrijd in Parijs. De juryleden zijn van het allerhoogste niveau:
Caleaf (VS),P.Lock (Frankrijk), Kei (Japan) en Niako (Frankrijk). Dinsdag 7 februari geven zij workshops in Jake’s Dance Factory vanaf 17.30. Slagroom op de taart zijn de showcases van Y-Kanji, Kulture Kids, Anne & Lucien en Caggie Gulum.

House Dance Forever
Zaterdag 4 februari 2012
Open17.00 uur
Entree: 15,-
Combinatieticket House Dance Forever én Juste Debout: 25,-
Meer informatie: http://www.housedanceforever.com

Juste Debout
Zondag 5 februari 2012
Open: 12.00 uur
Entree: 15,-
Combinatieticket House Dance Forever én Juste Debout: 25,-

Meer informatie: http://www.juste-debout.nl

J.Agesilas

Advertisements